Het herstel loopt goed.

Deze week mocht ik op controle bezoek na mijn enkeloperatie. We zijn nu 5 weken ver.
Het was toch een beetje bang afwachten, want mijn mijn manier van revalideren is toch wel een beetje heel progressief geweest.
Normaal zou ik nu een "walking boot" aangemeten krijgen, maar aangezien ik al enkele weken zonder gips door het leven ga, leek dit vrij nutteloos.

Op de RX was duidelijk te zien dat de beide botten goed aan elkaar aan het groeien zijn. Tevens merk ik nog steeds dat ik met de dag meer kan zonder pijn.
Ik sta ook al een heel stuk voor tov iemand die de normale 6 weken in het gips zou zitten. Zo is de enkel al redelijk beweeglijk en de spieren en pezen er rond al relatief krachtig.

Toch is nog niet alles koek en ei. Stappen gaat nog heel moeilijk en rechtstaan op de fiets lukt ook nog amper. Maar in beide gevallen komt met de dag verbetering. Ook zit het rond de achillespees ook nog redelijk dik, wat ook daar de beweeglijkheid serieus beperkt. Maar daaraan doet het zwemmen wonderen. Na elke zwemsessie, lijk ik een verjongingskuur te hebben ondergaan aan die enkel.

Bovenstaande problemen zijn volgens de dokter volstrekt normaal en ik hoef me geen zorgen te maken. Integendeel, ik sta ver voor op het genezingsproces. Wat niet lukt, zoals stappen, hoef ik ook niet te forceren. Ik voel zelf ook heel goed hoe ver ik kan gaan. Zonder forceren lukt het elke dag een beetje beter.

Als alles verder de goede weg opgaat kan ik op 2 mei terug aan de slag en wie weet, misschien zelfs koersen tegen eind mei. Maar dat laatste is nog toekomstmuziek. Veel zal afhangen van hoe lang het zal duren vooraleer ik weer deftig kan rechtstaan op de trappers en optrekken.