La rondes des binomes de neiges. 10k duoloop in Anvaing met Yannis

Dit weekend stond niets speciaals op de planning tot we een aankondiging van deze duo-loop zagen passeren in Anvaing. Nu Yannis en ikzelf ongeveer op hetzelfde niveau zitten, leek ons dit wel eens de moment om eens zo'n wedstrijd mee te doen.

We schrokken wat van de opkomst. Maar liefst 1216 deelnemers over 608 teams kwamen, veelal ludiek verkleed, opdagen. Wat een leuke sfeer! Normaal zijn wij niet zo'n fan van dergelijke massa evenementen, maar deze was toch wel eens leuk.

We namen ons voor om de aanloop op de piste volle bak aan te zetten zodat we niet te veel gehinderd zouden worden. Daarna zouden we zo snel mogelijk proberen te doseren. Dit lukte ook heel goed. Misschien te goed, want na 1km hadden we al een tussentijd van 3m38. Dat is zeker 3 jaar geleden dat ik nog zo'n km liep. Het was wel bergaf. Ik had Yannis op het hart gedrukt dat ons team maar zo goed was als de zwakste. Wie de zwakste was wisten we niet, maar het had geen zin om elkaar kapot te lopen om achteraf dubbel tijdverlies te kennen. De regel was dus dat we constant moesten praten met elkaar om het tempo aan te geven.

Toen de weg voor de eerste keer opliep gaf Yannis al snel aan dat we moesten temperen. Ook ikzelf was over mijn toeren aan het draaien. We geraken stilaan in ons ritme en genieten van de sfeer onderweg. In de dorpjes wordt vuurwerk aangestoken, muziek gespeeld en de tractoren langs de baan proberen zo veel mogelijk lawaai te maken. Het was leuk slingeren op de asfaltweggetjes van het pays des collines, waar ik toch zo graag kom fietsen.

Op een langere klim naar de bevoorrading na dik 5km lijkt Yannis het moeilijk te hebben. Ik ben er niet rouwig om. Maar we worden bijgehaald door nog 2 koppels, die rond ons lijken te stagneren. Op de terugweg tegen wind leer ik Yannis profiteren, door in hun zog te lopen. Yannis vind duidelijk meer en meer zijn 2de adem en nu is het ikzelf die constant moet roepen om te temperen. Toen we nog 1 koppel net voor ons uitlopen hebben moet ik op 2km van de meet zeggen tegen Yannis dat ik niet meer zal kunnen sprinten. Yannis moet duidelijk inhouden, terwijl ik duidelijk over mijn limieten zit. De laatste km krijg ik toch nog een laatste boost en kunnen we ook nog dat koppel kloppen waardoor we op de 10km maar liefst de 9de plaats behaalden op 264 koppels. Ik moest wel bijna overgeven, zo diep was ik gegaan, maar wat een mooie belevenis hebben we daar samen beleefd.

Ik hoop dat we zo nog meer zo'n koppelwedstrijden kunnen afwerken. Dat is echt genieten.