Trail de Noël Hombourg.

Zaterdag stond voor het 2de jaar op rij de trail de Noël in Hombourg op het programma. Ideaal om een weekendje caravan te doen. Een trailrun in onze achtertuin daar en dan gaan kerstmarkten in Aachen. De trail in Hombourg is trouwens een aanrader met als hoogtepunten de beklimming naar het kruisbeeld dat overal van kilometersver te zien is, de passage onder het bekende viaduct van Moresnet en de vallei van de Geul, die bij menig wandelaar bekend is.

De afstand dit jaar was nog een stukje opgetrokken naar bijna 37km. Ik wist dat dit eigenlijk op dit moment te ver ging zijn voor mij. Maar ik doe nu eenmaal nooit mee aan een kortere wedstrijd als er een langere versie is. Dat is een vervelende gewoonte, die mij al vaak pijn gedaan heeft, die ik nog mee draag van in mijn jeugdige jaren op de wandeltochten. Yannis zou eens niet kiezen voor de 23km, maar eens proberen voluit te gaan op de 12km.

Yannis nam wat een risicovolle start door mee te gaan met de kopgroep, maar moest door pijn in het middenrif wat gas terug nemen. Hij kon toch aftikken op een mooie 11de plaats, maar toch was hij ongoocheld. Dat met een gemiddelde van bijna 13km/u op dergelijk parcour.

Ikzelf was ook iets te enthousiast gestart. Ik denk dat ik de eerste 20km net top 5 loop en een 4-tal minuten sneller ben dan vorig jaar. Iets wat ik ook verwachtte. Ik wist dat ik sneller was, maar ik wist ook dat ik maar getraind was tot 20km. Wat daarna zou komen, wist ik niet. Maar ik moet eerlijk zeggen dat her verval wel veel sneller kwam dan verwacht. Kortgezegd, de laatste 15km werden een constant afwisselen van wandelen en lopen. Iets wat trouwens op die technische trails niet zo abnormaal is. Maar ik had het toch graag iets later zien gebeuren. Ik zal toch nog wat deftige duurlopen moeten inlassen, wil ik de marathon van Olne binnen 3 weken deftig kunnen afwerken.

Ikzelf werd na 3u35 voor 37km 16de. 1 plaats slechter dan vorig jaar.