Artikels

Op bezoek bij de wielerbond.

Naar aanleiding van mijn open brief had ik vandaag een afspraak met de CEO van WBV, Frank Glorieux.

Gewapend met een brief van Kevin Neyrinck trok ik samen met Frederik Toortelboom, ook een ancien bij de EZC naar het Wielercentrum Eddy Merckx op de Blaarmeersen in Gent.

In de lappenmand

Momenteel zijn in mijn programma hiernaast geen wedstrijden meer terug te vinden. Ik lig momenteel in de lappenmand. Na een bijsturing van mijn looptechniek ging ik er iets enthousiast tegen aan en moest ik de looptraining op de eerste woensdag van februari plots staken door een heel intense pijn in mijn voorvoet. Ik heb een (stress)fractuur opgelopen aan het 4de middenvoetsbeentje.

Klierkoorts gooit roet in het eten

Ik sukkelde nu al 2 maanden op en af met ziekte waardoor ik continu trainingen en wedstrijden van mijn programma moest schrappen. Deze week kwam dan eindelijk de diagnose: klierkoorts.

Goede nieuws is dat ik nu inderdaad weet wat er fout was met mij. Slechte nieuws is dat klierkoorts moeilijk en traag geneest. Enige remedie is rusten. Niemand die kan voorspellen hoe lang het duurt vooraleer ik er weer bovenop ben en terug kan beginnen trainen. Bij sommigen duurt het slechts enkele weken, maar het kan ook langer dan een jaar duren. Geen leuk vooruitzicht dus.

Annulatie Bredene en Zolder

De volgers van mijn blog zullen het wel al opgemerkt hebben. Twee weken na elkaar moet ik al gedwongen forfait geven voor de geplande wedstrijden. Zo viel vorig weekend de beachrace in Bredene in het water en nu ook de crossduathlon van Zolder. Twee keer moest ik annuleren door ziekte en kwam ik ook in deze weekends amper aan trainen toe. Eind januari verloor ik ook al een weekend door ziekte.

2013 in een notedop.

2013 werd gekenmerkt door de operatie die ik op 11 maart moest ondergaan aan mijn enkel. In deze operatie werd na vele jaren sukkelen het onderste spronggewricht vastgezet met 2 bouten. In de wintermaanden had ik het mentaal heel zwaar om te trainen. Door van het clubkampioenschap mijn ultieme doel te maken vond ik mijn motivatie terug en dat werd met een 11de plaats en de bescheiden titel van clubkampioen ook een succes. Daarna werden er enkele koersen afgelast en kon ik de goede vorm niet meer etaleren voor mijn operatie.

De gazette coureur.

Vandaag kwam ik met mijn tronie in Het Laatste Nieuws. Een mooie en correcte samenvatting van de situatie.

Geschorst.

Ik beleef op dit moment een primeur in mijn sportleven. Ik moet namelijk een schorsing uitzitten, die mij is opgelegd door de Wielerbond Vlaanderen (WBV). Ik ben niet veroordeeld voor vechten in het peloton, onwelvoeglijk gedrag of dopinggebruik, maar voor ..... ziek zijn. Jawel, u leest het goed. Terwijl het in het peloton en langs de kant van het parcour overal verontwaardiging regent over gevallen, over wie ik hier niet verder in detail zal treden, die schaamteloos dikke prijzen rijden, word ikzelf aan de kant gezet voor ziek zijn.

Het herstel loopt goed.

Deze week mocht ik op controle bezoek na mijn enkeloperatie. We zijn nu 5 weken ver.
Het was toch een beetje bang afwachten, want mijn mijn manier van revalideren is toch wel een beetje heel progressief geweest.
Normaal zou ik nu een "walking boot" aangemeten krijgen, maar aangezien ik al enkele weken zonder gips door het leven ga, leek dit vrij nutteloos.

Update van mijn revalidatie.

We zijn nu 3,5 weken na mijn arthrodese van het onderste spronggewricht. Op de foto, genomen direct na de operatie, kun je zien wat dit juist inhoudt. Het kraakbeen in dit gewricht is weggenomen en het gewricht is vastgezet met 2 bouten. Door het wegnemen van het kraakbeen moeten de beenderen nu aan elkaar groeien.

De laatste lijnen zijn uitgezet.

Mijn laatste duurtraining, voor wellicht een lange tijd, zat er vandaag op. Ik zou moeten klaar zijn voor mijn laatste wedstrijdprogramma dat ik heb uitgestoken. U kunt dit programma hiernaast raadplegen.

Hopelijk kan ik toch nog met een uitschieter in het geheugen de fiets aan de haak hangen voor mijn operatie. De voorbereidingen zijn alleszins goed verlopen.
Bij deze wens ik ook mijn trainings- en ploegmaat Nico Deceuninck bedanken, aan wie ik veel heb gehad in deze harde wintermaanden. Samen hebben we zeker enkele keren onze grenzen verlegd.

Pages