10km stratenloop Oekene (Parkours)

15 October 2016

Er moet gesleuteld worden.

Dit weekend waren geen wedstrijden gepland. Tijd dus om eens te genieten van wat leuke trainingen. Zaterdagmorgen had ik de toertocht in Egem gepland en zondag de toertocht in Waregem. Het was mooi weer en de omlopen waren mooi, telkens goed voor 90km MTB plezier.

Zaterdagnamiddag hadden we met het gezin nog een stratenloopje gepland. Parkours in Oekene is een stratenloop voor het goede doel. Het was lang geleden dat ik nog eens een stratenloop deed op een gewoon vlak straten parcour. Ik was dus benieuwd wat ik zou waard zijn op 10km. Ik had me voorgenomen om 15km/u te lopen. Omdat dit de snelheid is, die ik in Kasterlee op reserve in de eerste run van 15km wil kunnen lopen.

Er was heel veel wind, maar ik kon me op de heenweg van de eerste ronde tegen wind goed wegsteken in een groepje dat maar net 15km/u liep. Op de terugweg wordt de snelheid opgetrokken en valt het groepje wat uiteen. Ik zit nogal snel aan mijn plafond. De 2de ronde moet ik echt alles uit de kast halen. Ik krijg geen echte inzinking maar het mocht toch geen kilometer verder meer zijn. Ik finish in 39m33, missie geslaagd dus, maar ik ben toch wel wat ontgoocheld. Ik had gehoopt dat het toch iets makkelijker zou gaan.

Deze test is een bevestiging van iets wat ik al een tijd gewaar ben. Na mijn breuk in een middenvoetsbeentje in februari, die reeds de zoveelste blessure was na een intervaltraining had ik besloten om het snelheidswerk links te laten liggen. tot nu toe bestonden mijn trainingen vooral uit duurlopen aan al dan niet iets intensievere tempo's. Ik ondervind dat mijn basissnelheid in de duurlopen heel behoorlijk is, wat ook telkens bevestigd wordt in de laatste run van mijn du- en triathlons. Maar de pure loopsnelheid ontbreekt en die is toch wel belangrijk in de crossduathlons.

Het wordt dus de komende weken sleutelen aan mijn schema's. Ik moet op zoek naar de gulden middenweg. Want ik wil mijn goede conditie nu absoluut niet terug kwijt spelen aan een of andere stomme blessure. Aan de andere kant mag ik me ook niet zo blind staren op die ene loopwedstrijd. Het feit dat ik 's morgens ook al 90km met de mountainbike had gereden zal er ook wel voor iets tussenzitten. Bovendien sta ik er zelf van versteld hoe makkelijk ik dit trainingsweekend heb verteerd.

Komende zondag staan de Reuzen van Wetteren op het programma. Ik ben nu al benieuwd hoe ik daar de eerte run van 9km zal doorkomen.