2h VTT Estinne au Mont

05 October 2019

Zaterdag trokken we naar de 5de en laatste manche van de Challenge VTT des éoliennes in Estinne au Mont. Vooral Yannis was wel wat nerveus. Hij had namelijk zijn leidersplaats te verdedigen in het algemeen klassement bij de -14 jarigen. Ook ikzelf stond 2de in het algemeen klassement bij de volwassenen. Yannis zou ook voor het eerst kennismaken met wedstrijd biken in de modder en bovendien kregen we zoals aangekondigd, de meest technische omloop van de 5 voorgeschoteld.

Ikzelf schiet opnieuw als eerste uit de startblokken, maar tegen dat we de eerste weide inrijden zit ik al maar op plaats 10. Daarvan heel wat duo's die heel geweldig staan. Al snel kom ik op de 4de plaats individueel. Ik kan me op deze omloop niet zo goed verweren. Er zit slechts een klein stukje in waar ik mijn kracht kan uitspelen. Voor de rest veel bochtenwerk. Een leuk parcour, dat wel, maar dat zijn meestal niet mijn beste parcours. Ik kom snel tot de vaststelling dat de eerste 2 heel snel wegrijden. Ook de 3de loopt geleidelijk aan uit tot 1m30. Ikzelf val niet stil. En het verval dat ik eventueel door vermoeidheid begin te krijgen, maak ik zeker goed door steeds maar efficiënter door de bochten te gaan. Na dik 1 uur heeft Yannis zijn wedstrijd gedaan en moet ik het tevens zonder mijn vrouw als coach langs de kant stellen, waardoor ik geen idee meer heb van tussentijden.

Uiteindelijk zou ik nipt het podium missen met 9 sec. Een beetje jammer. Mijn 4de plaats doet me ook 1 plaatsje zakken in het algemeen klassement naar een 3de plaats, waar ik toch zeker mee kan leven.

Ook Yannis kende niet zijn beste dag. Na een slechte start werd hij al direct enorm opgehouden. Op de technische bochten had hij het bovendien moeilijk en verloor ronde na ronde tijd op de leider, een rennertje die hij nochthans eerder al klopte. Die renner zou later toegeven dat hij de vorige keer een serieuze inzinking kreeg. Iets wat nu niet gebeurde. Yannis werd 2de en dat was voldoende om de eindoverwinning op zak te steken. Iets waar hij terecht heel trots op is.