2u MTB race Haulchin

17 August 2019

Zaterdag trokken we terug richting Estinne, waar nu in deelgemeente Haulchin de 3de manche van de Challenge des éoliennes werd gehouden. We hadden ons geamuseerd in Faroeulx, dus we keerden graag terug voor een volgende manche.

Voor Yannis, die zelf bijna 14 jaar is, stond voor de - 14 jarigen een 1u-race op het programma. Voor mezelf een 2u race. Al van in de verkenning was duidelijk dat het parcour opnieuw weer heel weinig met MTB-en te maken had. Pure snelheid dus. 2 stukken hard veld, veel asfalt met hier en daar een aangelegd stukje chicanes, die er wel heel vervelend bij lagen. Voer voor mijn Fury dus en zoals ik het zelf liefst heb. De lichte nevel zorgde er wel voor dat de kasseien in het dorp en de banden toch direct wat vettig en vooral superglibberig waren.

Start

Met 57 individuelen gaan we van start en ook nog heel wat teams die de wedstrijd in aflossing rijden. De start is daarom heel nerveus en ik hou er toch van om overzicht te hebben, waar ik zit in de wedstrijd. Ik neem geen te goede start, maar eens het startpeloton op zijn maximale snelheid zit, schuif ik met mijn Fury op de grote versnelling heel makkelijk op om mij in 4de positie te nestelen. Helaas heeft de 3de het al snel heel lastig en moet ik al snel achtervolgen op de 2 leiders. 2 renners van hetzelfde team, waarvan de ene in team reed.

Met vallen en opstaan

Ik kan net aansluiten bij de chicanes in het dorp waar ik onderuit ga. Ik verlies amper tijd, maar de ketting was afgelopen en dat kostte me meer tijd. Rond de 10de positie was ik op achtervolgen aangewezen. Ondertussen was ook Yannis, na een goede start op de gladde kasseien onderuit gegaan. Ook hij was nu op achtervolgen aangewezen. Na 3 ronden kon Yannis toch de leiding terug over nemen om deze niet meer af te staan. Wat hem een mooie eerste MTB overwinning opleverde. Er moet wel gezegd worden dat hij ook bij de oudste - 14 jarigen is.

Ook ikzelf kom weer in mijn ritme en geniet met mijn Fury van 2 u rondjes draaien. Met de ronde krijg ik alle stroken beter onder de knie en kom ik helemaal op stoom. Geleidelijk aan kan ik opschuiven naar een 2de plaats, maar de eerste is helaas te ver buiten bereik. Toch ben ik weer blij met deze mooie plaats. Ik ben goed het verlof doorgekomen en blij dat ik toch weer een beetje in vorm aan het komen ben.

Trouwens deze wedstrijd zijn zeker een aanrader voor wie er eens op uit wil met het gezin en voor ons uit Zuid-West-Vlaanderen niet al te ver. Ons Emma smeekt al om ook te mogen mee doen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114