B-cross Lotenhulle

07 December 2013

Te hoog gegrepen voor mij?

Na 3 crossen bij de LRC-bond, stond ik zaterdag voor het eerst deze winter aan de start van een B-cross. Dat zijn crossen bij de wielerbond. Aangezien ik er met mijn elite zonder contract vergunning bij de elites moet rijden zit ik daar eigenlijk serieus boven mijn niveau te strijden. Maar toch ga ik graag de sportieve uitdaging aan en ik hoop er toch ooit eens in te slagen in echte B-cross uit te rijden, want tot nu toe is dat nog niet gelukt. Ik blijf het spijtig vinden dat het wegwielrennen en de cyclocross 2 aparte werelden zijn, met elk enkel nog zijn specialisten.

We kregen een hele snelle omloop voorgeschoteld. De eersten deden amper 5 minuutjes aan een ronde. Ik zou dus niet veel achterstand mogen oplopen, maar op deze snelle omloop met weinig technische moeilijkheden zou ik toch makkelijker moeten hier of daar mijn karretje kunnen aanhangen.

Ik moest achterin starten, maar kon, niet zonder risico, toch in het pak het veld induiken waar ik midden een valpartij terecht kwam. Ik zag niets dan fietsen over mij komen. Tegen dat ik de ketting opgelegd had vertrok ik net als laatste, gelukkig zonder erg. Het 60 koppige peloton slingerde zich als een lange slang door de corridors, waar ik als laatste achteraan bengelde.

Met de nodige moeite slaag ik er in het heel bochtige parcour toch in om beetje bij beetje 5 renners in te halen en achter te laten. Maar na 8 van de 12 ronden werd ik overvallen als door een horde wolven door de leiders die me dubbelden, zodat ik na 46 minuten de wedstrijd toch wel wat ontgoocheld moest verlaten. Niets alles was negatief, want nogmaals werd duidelijk dat mijn conditie heel goed zit. Ik kon gemakkelijk die 45 minuten volle bak gaan, zonder dat er enig verval op zat. En dat is al in al mijn crossen zo deze winter, daar waar ik het vorige winter nogal vaak zwaar te verduren kreeg in de laatste ronden.

Volgende week ga ik nog voor een herkansing in Meulebeke, daarna zal ik het dan wellicht stilletjes aan voor bekeken beginnen houden. Ik wil maar niet geloven dat ik zo'n B-cross niet kan uitrijden. Ietsje grotere ronden zouden al een grote steun zijn en moest ik mij in de start hebben kunnen rechthouden zou ik toch zeker ook nog een halve minuut uitgewonnen hebben. Zondag in Meulebeke gaan we er dus nog eens volledig voor.

Sfeerbeelden: 

Foto's van het facebook album van Martine Verfaille:
[facebookAlbumFetcher album_id=594450030604361]