Baeckelandcorrida Lendelede

16 December 2017

Geen crossduathlons of hel deze periode maar wel 2 corrida's op een boogscheut van elkaar en laat mezelf daar nu net tussenin wonen. Dus met het ganse gezin tijd om 2 keer op te treden.

Nadat Emma na een spannende spurt de kinderloop bij de meisjes won was het aan Yannis en ikzelf voor de 9km. Ik had er echt geen idee van wat ik over die langere afstand waard zou zijn. Ik heb nog altijd niks van snelheid getraind en die kortere runs op die geaccidenteerde parcoursen in de crossduathlons zijn toch geen maatstaf. Ik voel wel dat het in alle 3 mijn disciplines crescendo aan het gaan is en ik echt aan alle 3 de sporten terug plezier begin te beleven. Ik zou proberen 15km/u te lopen en zien hoe lang ik mij daar zou kunnen aan vastklampen.

De eerste 2km gingen aan 3m48 en de volgende kilometers bleven dan rond de 4min hangen naargelang het wat bergop of bergaf was en dat zorgde dat ik tegen mijn verwachtingen in, nipt boven de 15km/u uitkwam op een parcour dat toch niet van de makkelijkste was. Alweer tevreden dus en gemotiveerd om verder te blijven werken. Wie weet zit het er tegen de crossduathlons in februari nog eens terug in om weer die 16km/u te halen.

Yannis deed het ook verrassend sterk. Hij tikte af na 40min30 voor 9,3km of een dikke 13,5km/u. Ik heb het gevoel dat het niet lang meer duurt voor hij rapper wordt dan ik.