BeMC etappe 2

16 May 2015

Eindelijk genieten.

Het kurk is er af, maar toch is er weer die schrik. Vandaag staan maar liefst 95km op het programma. Het aantal hoogtemeters is in verhouding met de kortere etappe van gisteren wel een stukje minder, maar op dergelijke lange inspanningen ben ik absoluut niet getraind en ik weet dus ook niet hoe ik het er van af zal brengen.

De start loopt voor mij wel terug moeizaam, maar ik besluit dezelfde tactiek als gisteren toe te passen. De benen voelen alweer barslecht aan en ik hoop stilaan in mijn ritme te komen. Halfweg zaten enkele technische, maar vlakke stroken die ik alweer serieus vervloekte en waar ik de voeling met mijn concurrenten verloor, maar daarna leek mijn plan te lukken.

In de tweede helft van de wedstrijd wordt het parcour veel minder technisch en kom ik echt in mijn sas. Voor het eerst wordt het echt genieten voor mij. Ik haal al mijn ploegmaten in en het heeft me vleugels. Tijdens het klimmen voel ik de pedalen niet, terwijl ik het ene lijk na het andere opraap.

Ik wordt 47ste bij de elite en 71ste in het totaal. Morgen wordt de zwaarste dag en ik droom warempel om die dag eens serieus te kunnen uitpakken.

Dank aan sponsor en trouw supporter van Casa el Sana Pascal Lefevre voor de foto en de massage na de 2de etappe.