Clubkampioenschappen wielrennen Ingelmunster

22 February 2015

Back on the road.

Zondag is het wegseizoen ook terug op gang geschoten. Ik had enorm veel vraagtekens, maar ik maakte mij er niet al te druk om.
Nooit eerder maalde ik zo weinig wegkilometers af in de voorbereiding van het wegseizoen. Bovendien hadden we de voorbije week een vakantie aan zee, waar ik alle tijd met het gezin doorbracht en eigenlijk maar 1 keer aan MTB'en ben toegekomen. Ik had deze rustweek nodig om terug een beetje op mijn positieven te komen na de vele wedstrijden die ik de afgelopen periode heb gedaan. Ze wegen een beetje zwaarder door dan verwacht.

In Ingelmunster stonden alle grote West-Vlaamse ploegen aan de start en het zal wellicht één van de beste bezette kermiskoersen van het jaar worden, waar ik zal aan deelnemen. Ook de omloop was er geen om een beetje achteraan mee te peddelen. Iedere ronde kon ik me vrij makkelijk voorin plaatsen om de moeilijke strook in de wind aan te vangen, maar op het einde moest ik me telkens wat laten afzakken om te recupereren. Daarom mistte ik de goede ontsnapping, die eigenlijk vlak voor mijn neus wegreed, terwijl ik naar adem aan het happen was.

Verder kon ik makkelijk standhouden in de bende, maar mee forcing voeren zat er zeker niet in. Al bij al ging het dus veel beter dan verwacht. Ik werd 45ste op 108. Een 65-tal werden geklasseerd.
We zijn blij dat het seizoen terug op gang geschoten is.