Criterium De Haan

26 June 2013

Een mooi verjaardagscadeau.

Ik kon mijn verjaardag gisteren me moeilijk mooier inbeelden. De kids belden me over de middag al op om te melden dat ze beiden de primussen zijn van de klas. 's Avonds trok ik dan met Pascale, mijn ploegmaat en tevens sindskort buurman Nico Deceuninck en zijn vriendin naar de Haan, voor een gezellig avondje criterium rijden. Gezellig, want ja, de temperaturen komen eindelijk in de buurt van de 20°, en aan de zee heerst al een kleine beetje de vakantiestemming.

41 renners aan de start voor 35 ronden. Het regent direct aanvallen, maar ik kom op het parcour nooit in mijn sas en moet mij beperken tot meedraaien op de carrousel. Bovendien zit ik met een euvel aan mijn fiets, reeds van in de beginronden, waardoor ik niet te geweldig kon optrekken. Op het vervelend kasseistrookje had ik zelfs af en toe te kampen met een aflopende ketting. Balen dus.

Op 6 ronden van het einde glip ik toch eens mee in een ontsnapping met 4. In een mum van tijd halen we de 2 koplopers in. We moeten alles uit ons kas halen, maar kunnen nipt het peloton voorblijven. In de laatste km verbrokkelt ons groepje in 2. Ik zit in de 2de groep van 3 en kan op een voor mij wonderbaarlijke manier die spurt voor de 4de plaats winnen.

Zondag 16de, dinsdag 11de, woensdag 4de, als ik deze lijn vrijdag in Beveren-Leie kan doorzetten zit er misschien iets heel moois in.