criterium De Haan

13 June 2018

Ik kon helaas na Wakken niet langer profiteren van de benen die eindelijk goed waren. Ik had een werktrip naar Zuid - Korea, waardoor ik helaas een 9-tal dagen de fiets en de zwembroek aan de kant moest leggen.

Ik stelde het daar heel goed, maar fysiek kreeg ik nogmaals een dreun, want zo'n reis is echt niet te onderschatten. Gelukkig kon ik daar wel dagelijks de loopschoenen aanbinden om te gaan lopen.

Deze week, moet ik nu een beetje een crashschemaatje volgen om toch nog een beetje in orde te geraken voor de 'Défi des Sharks' in Couvin die ik volgend weekend graag voor de 4de keer zou winnen.
Op het programma staat daar op zaterdag een crosstriathlon en op zondag een halve triathlon. Vooral die zondag zal voor mij een hele zware dobber worden.

Maar de trainingen gaan verrassend goed. Dinsdag liep ik nog vrij vlot 18km en gisteren voor de koers ging ik ook nog eens 6km loslopen om dan mee te gaan toertjes draaien in De Haan.

49 renners waren aan de start en het viel op de mooie omloop nooit stil. Ik kon makkelijk volgen, maar ik kon me ook nooit echt tonen. Met een dikke 45km/u gemiddeld stoomden we af op een massaspurt, waarin ik mij als voorlaatste op plaats 44 liet uitbollen. Maar dit heeft echt eens deugd gedaan. Zo'n koersje had ik nodig.
We proberen deze week nog zoveel mogelijk wedstrijdkilometers te maken. Ik weet dat ik daar deugd zal van hebben om de zware fietsopdrachten volgend weekend goed af te werken.