Criterium Moorslede

22 August 2016

Mijn ploegmaat Korneel had me nog een bericht gestuurd met de vraag of het in Moorslede veel op den boord zou zijn, want hij zat met betonnen benen. Tja, laat dat het lot zijn van de koersende triatleet. Ik kon hem geruststellen. Niks op den boord alleen 50 keer op en af, waardoor hij misschien wel wenste dat het efkes vlak op de boord zou zijn.

Met 35 deelnemers was het criterium in Moorslede terug uitverkocht. Mooi weer, veel volk en kermis. Genieten dus! Maar een ploeg Engelsen dat ik nog nooit gezien had, beslisten er anders over. Ze vlogen er ineens in en hoopten waarschijnlijk door hun verschroeiend tempo de boel aan flarden te rijden. Korneel en ikzelf konden de eerste 20km niks anders doen, dan vasthouden aan ons plaatsje in de carrousel, terwijl er hier en daar eentje van tussen uit ging.

Gelukkig lijken die mannen hun motor te hebben opgeblazen en valt het halfweg eindelijk wat stil en kan de koers eindelijk beginnen. Korneel had zijn betonnen benen afgeschud en kaapte meteen voor ieders neus een premie weg. Ik geniet van zijn lef als beginneling bij de elite. Het peloton met nog een kleine 25 renners, spatte nog enkele keren helemaal uiteen, maar alles kwam constant samen. Uiteindelijk zouden 7 man licht voorop eindigen en wij spurten voor plaats 8. Ik ben eerste boven, maar in de afzink naar de aankomst verlies ik tegenwind toch wat plaatsen en eindig 15de. Korneel moeit zich niet meer en finisht als laatste op de 22ste plaats.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114