Criterium Staden

30 June 2015

47 renners aan de start van het altijd gezellige criterium van Staden. De zon was van de partij en het was zelfs om 19u nog bakken op de fiets. De benen waren bij mij nog absoluut niet hersteld van de halve marathon zondag. Toch slaag ik er wonderbaarlijk in om mee te zijn in een kopgroep met 17 renners. Hoewel het nooit echt ronddraaide bij ons vanwege het vele premiegewin iedere ronde, werden we nooit meer bedreigd.

Naarmate de koers vordert komen de benen er stilletjes aan door en probeer ik af en toe eens iets, maar het duurt tot op het laatst vooraleer de winnaar nog solo kan ontsnappen. Ik rij een heel slechte spurt en word 12de.

Eigenlijk mag ik gezien die halve marathon zeker blij zijn met zo'n uitslag maar ik zou toch graag dat tikkeltje meer hebben. Ondanks mijn regelmaat in de top 20 rijd ik zo moeilijk een top 10 plaats. Het steekt me ook dat ik niet 1 premie kon meepikken. Maar aan de andere kant mis ik ook elke vorm van explosiviteit, wat normaal is nu ik toch stilaan meer en meer aan lopen begin toe te komen.