Crossduathlon Geluwe

14 November 2015

De ene crossduathlon is de andere niet. Zondag moest ik in Geluwe tevreden zijn met een 9de plaats en moest ik voor mij heel wat namen dulden die ik in de lange en zware wedstrijd van Wetteren kon kloppen. Nochthans was de conditie goed en deed ik een goede wedstrijd.

Met een dikke 16km/u kon ik na 3,5km lopen als 25ste beginnen fietsen. Helaas kon ik op de fiets weinig opschuiven. Er waren alweer enkele kleine wijzigingen aan het parcour aangebracht, waardoor de omloop nog sneller werd. Enkel op de kasseien kon ik de concurrentie pijn doen, maar éénmaal boven was het dan telkens weer alleen vechten tegen de wind. Met een tijd van 46min over 22km, dit in zeer natte omstandigheden, is het duidelijk dat we het hier stilaan over een veredelde wegwedstrijd hebben. Neem daarbij dan ook nog dat de duorijders zorgden dat enkele geloste atleten telkens konden terugkeren en het is duidelijk dat ik een beetje gefrustreerd werd. Bij deze pleit ik dus nogmaals om duo's apart te laten racen.

Ik wissel op plaats 8. Ik verlies snel een plaats aan Brent Patteeuw, die ik toch niet aan kan, en ben daarna veroordeeld tot een hele zware finale tegen mijn maat Ward Vandermeiren. Gelukkig kon ik standhouden, want nog een jaar die vernederingen van Ward ondergaan zag ik echt niet meer zitten :-)