Crossduathlon Seneffe

10 January 2016

We komen nog maar net uit rust en de conditie is allesbehalve, maar toch kon ik niet weerstaan om nog eens naar de crossduathlon in Seneffe te trekken. Eén van de weinige duathlons waar fietsers echt in het voordeel zijn. Bovendien een leuke wedstrijd om zo maar voor de fun eens mee te doen. Mooie trailrun en een heel technisch fietsparcour.

Ik ga behoorlijk rustig van start in de eerste 5km trailrun, waar het bij momenten echt moeilijk is om gewoon recht te blijven. Ik ben toch al direct gewaar dat ik nu een tijdje geen wedstrijden meer heb gedaan. Toch kan ik geleidelijk aan opbouwen en plaatsen inwinnen. Ik wissel rond de 20ste plaats.

Op de fiets wordt ik al snel geconfronteerd met wat ik op training ook al merkte. De macht in de benen is niet meer zoals ze was in oktober en november. Ik wist dat het zo zou zijn, maar het was toch een beetje confronterend om al snel met de benen vol melkzuur naar adem te staan happen. Gelukkig had ik niet veel kracht nodig en was het vooral op techniek zo efficient mogelijk baggeren en overeind blijven. Na een eerste lange helling op een drassige weide flank, waar ik voor mij niemand zie oprijden, rijd ik wel boven. Ineens zat ik al in de top 10. Verder schuif ik verder rustig op tot plaats 3. De eerste ronde reed ik een snelste fietstijd, maar de 2de ronde begon het materiaal wat meer tegen te sputteren door de kilo's modder en moest ook ik meer te voet lopen. In die 2de ronde verloor ik dan ook een minuut met de 2 leiders.

De 2de technische run kon ik gewoon op reserve uitlopen, want het deelnemersveld lag helemaal uiteen en zo toch mijn eerste podiumplaats van het jaar binnenhalen.

Ik panikeer nog niet omdat de fietsconditie slecht is en ik zal er de eerste weken ook nog niet direct zwaar aan werken. Ik wil nu vooral een beetje aan de loop- en zwembasis werken. De rustperiode was kort en ik wil echt die fietsprikkel eens van de benen laten. Ik hoop dat de zwaardere fietstrainingen dan vanaf maart dubbel zullen renderen.