Crossduathlon Westrozebeke

27 January 2018

Ik was best wel wat nerveus voor de crossduathlon in Westrozebeke. Heel wat bekend volk die komt kijken en ook aan de start staat, dus het is niet leuk om net dan af te gaan. Maar het werd een pracht dag daar in Westrozebeke, echte promo voor de sport. Er waren veel deelnemers maar vooral ook, heel veel supporters die op de kleine omloop met 9 passages ook mooi spektakel te zien kregen.

Mijn trainingsweek verliep lastig. Mijn duurloop afstand zit al op 25km. Dat op zich ging vrij gemakkelijk, maar de dagen daarna had ik het heel moeilijk. Die kilometers vreten blijft er toch serieus inhakken. Het was dus schipperen tussen om aan de ene zijde toch mijn trainingen af te werken ifv het voorjaar die er aan komt en aan de andere kant toch wat proberen te taperen om in Westrozebeke niet af te gaan.

Op de eerste 3 ronden lopen kan ik constant tegen de limiet aanlopen en na een trage start op het hellend wegje, waar zich al meteen heel wat atleten vergalloperen, kan ik bijna constant inhalen. Maar mijn snelheid ligt toch veel te laag, ook naar mijn doen. Hoewel ik door de duurtrainingen steeds makkelijker loop, gaat de snelheid toch niet mee. Met amper 15km/u kom ik als 59ste op een 130-tal binnen.

Eénmaal op de fiets ben ik direct in mijn sas. Ik heb goede benen, voor het eerst deze week en dat was echt genieten. Zeker ook omdat het parcour toch echt wel wat zware stroken bevatte. Helaas verlies ik hier en daar wel serieus wat tijd op bepaalde singletracks, maar dit leverde me dan aan de andere kant ook wat recup op. Ik zette de 5de fietstijd neer.

Met 4 komen we op plaats 12 binnen. Ik zit nogal snel op plaats 14. Maar ik loop heel goed. Ik zou de 29ste looptijd neerzetten tov de 59ste in de eerste run en amper enkele seconden per kilometer toegeven. Dat is echt niet normaal. Ik kan nog één iemand inhalen en wordt zo 13de en 3de veteraan. Als je een 2de run kunt lopen in zo'n zware wedstrijd, die bijna even snel is als uw eerste run, dan is er iets niet juist. Dan moet die eerste run toch een flink stuk sneller kunnen. Ik ga er van uit dat ik wel wat snelheid verloren heb, maar dat dit ook wel wat zal te maken hebben met het feit dat ik niet echt fris aan de start stond.

De loopbasis is alleszins goed en dat is wat ik wou bereiken na de winter. Ik heb deze zomer een rist aan wedstrijden op mijn programma staan, waar ik vooral die loopbasis na een zwaar fietsnummer zal moeten uitspelen. De komende weekends staan nog heel wat crossduathlons gepland, waar ik helaas met hetzelfde probleem zal te kampen hebben. Ik doe die crossduathlons vooral omdat ik het gewoon super graag doe. Ik hoop dat er de komende weken toch een stijgende lijn in die loopsnelheid zit.

Bedankt aan Kurt Lowie voor de foto!