Crossduathlon Zegerscappel (Fr)

04 October 2015

Maar liefst 400 duathleten aan de start van de crossduathlon in een zonovergoten Frans-Vlaams Zegerscappel.

6,5km lopen stonden eerst op het programma over een parcour dat voor de helft over een heel oneffen afgemaaide grasberm loopt. Het lopen was een groot vraagteken voor mij. Ik heb al heel lang geen snelheidstrainingen meer gedaan en die crosstriathlons zijn ook niet echt representatief. Ik was ook benieuwd hoe ik die lange eerste run zou verwerken op de fiets.

Ik sta helemaal voorin het pak en krijg al direct een mentale opsteker. Eerste kilometer in 3m32 en ik had echt niet het gevoel mij te hebben opgeblazen. Ik zou verder standhouden op mijn plaats en met een gemiddelde snelheid van 15,5km/u kom ik op een 32ste plaats de wissel binnen.

Het MTB parcour was 1 grote omloop van 23km die ik niet had kunnen verkennen. Maar het was helaas een halve wegkoers. Niets dan pelotonnetjes voor mij. Toch kan ik met een gemiddelde van 32,5km/u helemaal alleen de snelste fietstijd neerzetten en alleen als 4de kort na de 3 leiders wisselen. Probleem was dat 2 groepjes me kort op de hielen zaten.

De laatste 3 km lopen, die iets minder zwaar waren dan de eerste 6, vat ik heel snel aan. Ik speel alles of niets om toch in de top 10 te eindigen. Alleen in de laatste km val ik een beetje stil, maar ik kan heel tevreden als 6de finishen in deze toch hele mooie wedstrijd.

Wat een organisatie. Alles was gewoon perfect. Proficiat aan de organisatoren!