Crosstriathlon Avion (Fr)

14 January 2018

Naar jaarlijkse gewoonte trok ik naar het Parc des Glissoires in Avion nabij Lens, voor de jaarlijkse crosstriathlon du Nouvel An. Een korte, maar leuke wedstrijd die uiteindelijk toch vlakbij is. Ik had wel wat getwijfeld omdat de conditie absoluut niet goed was, zeker nadat ik in de loop van de week ook met ziekte te kampen had en zeker nog niet 100% hersteld was. Maar de funfactor in deze wedstrijd en het feit dat alles daar snel afgelopen is, tegen kort na de middag kan je al weer thuis zijn, gaven de doorslag.

Weinig deelnemers dit jaar op de deelnemerslijst, ik kreeg warempel toch een klein beetje hoop toch nog eens een podium te halen. Maar eens in het zwembad werd ik door een paar van mijn vaste concurrenten al direct naar mijn zwemconditie gevraagd. Ik had een optimistische 6m30 opgegeven bij de inschrijving voor mijn 400m zwemmen. Dit is toch een halve minuut trager dan wanneer ik goed in vorm ben, maar op dit moment heel optimistisch. Mijn 3 collega's die in dezelfde baan moesten zwemmen waren heel optimistisch en zeiden dat ze wel zeker onder die 6m30 zouden zwemmen. Ik was dus gemakkelijk. Ik kon als laatste mijn karretje aanhangen. Het ging heel gemakkelijke en in de laatste 100m kon ik ze nog allemaal inhalen en zo toch een mooiere 6m20 neerzetten.

Als 16de mocht ik van start gaan in het MTB. De afstand in het MTB'en wordt met het jaar korter daar in Avion en dat is echt spijtig. Slechts nog 13,5km die ik in amper 32min zou afleggen. Gelukkig mochten we nu toch 4 keer de befaamde terril beklimmen. Als 3de ga ik de wissel in voor 3 ronden lopen, maar door het kleine fietsonderdeel zijn de verschillen toch niet groot.

Een loopnummer waarin ik eigenlijk nooit echt in mijn ritme kwam. De vrieskou had een serieuze aanslag op mijn spieren gepleegd. Normaal heb ik daar niet zo veel last van. Vreemd. Maar ik durf het misschien wel op mijn griepje van de voorbije week steken. Ik heb wel meer vervelende spierpijntjes. Maar veel zou het niet uitmaken. 3 snelle veulens snellen mij voorbij en daarachter op de 6de plaats gaapt een grote leegte, waar ik beland. 6de plaats en 2de veteraan dus.

Hopelijk kan ik nu de komende weken eindelijk eens wat meer regelmaat in de trainingen krijgen. Volgend weekend staat geen weekend gepland, we gaan er van profiteren!