Crosstriathlon Bercq sur mer (Fr)

19 September 2015

De dag dat het BK crosstriathlon moest doorgaan vond ik gelukkig een alternatief het kampioenschap van Nord-Pas de Calais crosstriathlon in Berck sur mer. Sinds het verlof had ik naar dit weekend toegewerkt en ik heb dan ook voor één van de weinige keren een taper weekje ingelast. De vorm zit de laatste weken duidelijk goed en de extra supercompensatie zorgden ervoor dat ik mij echt super voelde tijdens de wedstrijd.

Maar liefst 165 deelnemers startten in de heren categorie. Na 800m zwemmen in het meer van Conchil le temple kwam ik als 20ste aan wal. Daarna ging het op de MTB 25km in lijn door enkele mooie natuurgebieden daar, die de streek typeren naar de esplanade van Berck. Op het parcour zonder hoogtemeters, maar waar toch de nodige behendigheid en kracht nodig was, kon ik bijna al mijn voorgangers inhalen.

Op enkele seconden van de leider kom ik met 2 op plaats 2 de wisselzone binnen. Na de wissel worden we direct het brede strand opgestuurd en wordt nogal duidelijk dat deze oude olifant niet kan optornen tegen die 2 gazellen. Het zou er bij mij dus vooral op aankomen om mijn podium veilig te stellen, daarom dat ik ook volle bak ben blijven geven op de fiets. Na een 2-tal km moest een heel steile en zware duin door mul zand beklommen worden en kreeg ik ook een mooi overzicht van het gevaar in de achtergrond. Nicolas Gosse, winnaar van onder andere de crosstri in Avion, waar ik 3de werd, kwam nog opzetten. Gelukkig kan ik op de beter beloopbare duinpaadjes weer wat snelheid maken en toch mijn voorsprong behouden.

Zo behaal ik nog net de laatste podiumplaats op 165 deelnemers in een wedstrijd die toch een kampioenschap was. Ook het feit dat ik Nicolas Gosse heb geklopt, wijst er toch op dat ik een super wedstrijd deed naar mijn norm. We zijn dus heel content. Ik denk dat ik op gebied van crossduathlon en -triathlon dit jaar echt mag terugblikken op een boerejaar. In deze disciplines heb ik duidelijk mijn ding gevonden.