Crosstriathlon Couvin

26 June 2016

Défi Couvin deel 1

Voor mijn 40ste verjaardag heb ik mijzelf op 2 triathlons getrakteerd in Couvin. De défi in Couvin bestaat uit 2 wedstrijden. In de voormiddag een volwaardige crosstriathlon en in de namiddag een 1/4de triathlon. Vorig jaar won ik deze wedstrijd, maar de combinatie zou dit jaar iets zwaarder zijn omdat de 1/8ste triathlon vervangen is door een 1/4de. Gezien de problemen in mijn voorbereidingen wist ik dat dit een heel zware opdracht zou worden.

Ik werd er wel heel hartelijk ontvangen door de organisatie. Al de avond op voorhand werd ik verwelkomd met de nodige Chimay. Wat een sympathieke mannen daar, die Sharks van Couvin. Het was jammer dat heel weinig mensen de opdracht van de défi zien zitten. Ik vind het nochthans een mooie formule, maar het is ook niet zo evident. Gelukkig waren hun individuele triathlons volzet.

Het was heel leuk, om als winnaar van vorig jaar, het nummer 1 toegewezen te krijgen in de wisselzone.De 2de van vorig jaar (Colon Jonathan van Triathlon team Raes) stond naast mij, dus ik wist meteen met wie ik in de clinch zou moeten gaan.

Op de tunes van Jaws worden we het water in gelaten.
Ik zwem al een stuk beter dan de vorige week in het klare water van de Ry de Rome en kom als 16de uit het water op 1m30 van Jonathan. Het duurde tot een stukje in de 2de ronde van het MTB'en vooral ik Jonathan te pakken had. Het parcour was door de modder weer moeilijk en alweer kwam ik nooit echt in mijn sas. In de 2de ronde maakte ik te veel fouten. Ik wissel als 10de.

De 6km superzware trailrun, in mijn ogen is dat eigenlijk geen lopen meer, want van trails is absoluut geen sprake meer, kan ik standhouden.Ik werd 10de en 1ste veteraan. Ik kan de 1/4 triathlon starten met 3min voorsprong op Jonathan, maar besef ook dat ik in het lange zwemonderdeel rond de 6min zal verliezen. Een tegenslag was dat de jonge MTB'er van VTT team Rienne Croix Scaille Maxime Demars, ondanks een tragere tijd op de MTB, maar liefst 5min in het lopen op mij goed maakt en 40sec na mij binnenkomt.

Dat wordt een probleem als ik straks stil val in de 10km run.