Crosstriathlon Wanze

18 June 2016

Zaterdag stond dan eindelijk de eerste triatlon van het seizoen op het programma en het was er eentje dat ik nooit eerder deed. Ondanks de Waalse titel die aan de wedstrijd vast hing, waren toch slecht een 60-tal deelnemers in deze voorstad van Huy. Hoe slecht mijn zwemmen door de recente valpartijen ook is, ik had geluk. In tegenstelling tot de Xterra van Namen vorige week, mochten wij wel zwemmen in de sterk stromende Maas. Ik hoefde alleen maar mijn drijvende vetmassa in het midden van de Maas te leggen en ik was direct goed voor een nieuwe toptijd. Ik wisselde als 9de.

Het fietsen was vooral een survivaltocht op het verzopen parcours. Afdalen was echt een hels karwei en aangezien ik het de laatste tijd nogal snel in mijn broek doe was dit geen koud kunstje. In de verkenning slaagde ik er zelfs niet in 1 afdaling zonder ongelukken te doen. Gelukkig lukte dit in de wedstrijd wel. Ik was al heel blij dat ik er zonder kleerscheuren was vanaf gekomen, maar dat afdalen was toch te traag geweest om mee te doen voor de dichtere plaatsen. Ik reed slechts een 6de fietstijd en dat is niet goed voor mij.

Ik kon wel vrij fris beginnen lopen en zette dan ook nog een naar mijn huidige mogelijkheden een perfect loopnummer neer en werd 7de en 2de veteraan. Ik had me vooral geamuseerd maar het ware veel leuker geweest moest ik deze met een goede vorm hebben kunnen doen en wat meer zelfvertrouwen. Het was een mooie wedstrijd, die zeker veel meer deelnemers verdiende. Waar waren die 1000 Xterra atleten van de week voordien in Namen?