De Panne Beachrace

29 November 2015

zondag was het eigenlijk zo ver. In De Panne werd voor de 20ste keer de beachrace gehouding, de klassieker en tevens opener van het Belgische strandcircuit. Hier hadden we met het ganse team naar uitgekeken, eindelijk konden we onze speciaal door Bikesensation samengestelde fietsen in de strijd gooien, waarvoor ze gemaakt zijn.

Er stond maar liefst 7 beaufort op het strand die recht op de snoet zou blazen in de start. Ideaal voor mij, dit zou me moeten de mogelijkheid geven om helemaal voorin te geraken. Dit gebeurde dan ook. Een klein moment reed ik zelfs helemaal aan de leiding. Dat is toch efkes kicken als je beseft dat er 1200 renners in je wiel zitten. Ondanks een val kan ik toch voorin blijven tot het keerpunt in Bray-Dunes.

Ik wist dat van hier af de registers zouden opengetrokken worden. In het gewoel om van het strand af te geraken zit ik in zowat 30ste positie. Door valpartijen in de gladde bochten scheurt het ineens en rijd ik ongeveer 20ste terug het strand op richting De Panne in een groepje met een 4-tal. Al snel werd duidelijk dat ik met een probleem zat. Mijn 40x11 verzet was duidelijk veel te klein om met 7 beaufort in de poep mee te kunnen strijden. Ik kon het wiel houden van mijn groep, maar alle goede renners kwamen voorbij en ik kon me niet echt verweren, daar waar ik normaal graag eens doortrek op een groot verzet zat ik nu in de soep te draaien.

Uiteindelijk zou ik vrij makkelijk stand kunnen houden in een grote groep die rond een 50ste plaats hangt. Gelukkig valt het nooit echt stil en halen we bij de laatste passage tegen wind nog een pelotonnetje in die op de 21ste plaats rijd. Ikzelf kon nog over al mijn kartouches beschikken en had alles opgespaard voor die laatste finale terug naar De Panne. Als 4de van het grote pak rijd ik terug het strand op, maar opnieuw kan ik niet agressief genoeg koersen om mijn plaats te behouden. Ik werd 47ste. 7 plaatsen beter dan vorig jaar, maar toch ontgoocheld, want er zat dit jaar veel meer in.

Volgende week Bredene en heel waarschijnlijk met een groter verzet.