Duathlon Frasnes les Anvaing

12 April 2015

De duatlon in Frasnes, in het hart van de Pay des collines, zag ik vooral als een leuk tussendoortje. Ik weet dat ik in dergelijke duatlons niet veel meer mag verwachten qua uitslag, maar ik heb veel sympathie voor de organisatie, die er eentje is zoals ik het graag heb en ik blijf het eenmaal heel leuk vinden.

Het was ook heel erg de vraag hoe ik zou hersteld zijn na de koers van gisteren, want ik heb gisteren de ganse avond nodig gehad om op positieven te komen. Toch ging het beter dan ik verwachte. De eerste 5km op een sterk golvend parcour liep ik net aan 15,5km/u. Eénmaal op de fiets kon ik echt over veel kracht beschikken. Het ging super. Ik genoot er echt van om mij eens vol te kunnen geven op mijn tijdritfiets. Jammer dat ik een keertje te voet stond toen mijn ketting over de 11 sprong en tussen het kader bleef steken. Anders kwam ik zeker in de buurt van de snelste fietstijd. Toen ik me terug in gang trok had ik het gezelschap gekregen van Pascal Vanoudenaerde met wie ik samen zou wisselen.

Ik vertrek als 16de voor het 2de looponderdeel en vecht een 3km lang duel uit met Pascal. We kunnen nog iemand net voor de meet inhalen, maar ikzelf verlies de spurt tegen Pascal en wordt 15de. Het was weer een leuke sportnamiddag. Nu een beetje proberen te herstellen, want volgend weekend staat met de Arden Challenge een zware 4-daagse wielerwedstrijd op het programma.