Duo race Bredene

31 January 2016

Zelfvertrouwen kweken op het strand.

Zondag stond met de duo race in Bredene na een dikke maand onderbreking opnieuw een strandrace op het programma. Ik zou er starten met ploegmaat Chris Scherrens, die tevens sinds november onze clubkampioen is.

Omdat mijn 2 vorige strandraces eindigden in een opgave trok ik niet direct met veel zelfvertrouwen naar Bredene. Ik had ook schrik van mijn ploegmaat die nu toch al een tijd serieus aan het opbouwen is en al een paar keer had laten zien goed bezig te zijn, terwijl ik nog steeds de fietstrainingen na mijn rust rond nieuwjaar, nog steeds heel beperkt heb gehouden.

We slagen er in de wedstrijd goed in om samen te blijven, maar Chris lijkt veel problemen te hebben met de strand op- en afgangen. Dit geeft me regelmatig de tijd om wat extra te kunnen recupereren terwijl mijn maat zich stilaan aan het dood doen was tot uiteindelijk het licht onverbiddelijk uit ging.

We proberen het verlies zo veel mogelijk te beperken en eindigen 25ste op 184. Ik was vooral blij dat ik de zwakste van de 2 niet was en ik de wedstrijd nog eens kon uitrijden. Nu volgen 2 wedstrijdloze weekends, waarin ik zal proberen de trainingsintensiteit iets te verhogen om op 21 februari hopelijk een stap vooruit gezet te hebben voor de crossduathlon in Jurbise en de wedstrijden die er dan wekelijks op volgen.