Ednine Beach Challenge Oostduinkerke

02 December 2017

Zaterdagnamiddag trok ik na de zwemtraining met mijn 2 Fury's (Pascale en mijn MTB) naar Oostduinkerke, waar mijn vrienden van Sandman Events al voor de 3 keer instaan voor wat genoemd wordt, de zwaarste beachrace van ons land. Ik vind het alleszins de mooiste en zeker de best georganiseerde. Want waar kan je inschrijven, fietsen wassen, douchen, enz en dat allemaal aan de startplaats?

De start is daar altijd een beetje gokken. Er wordt gestart op het vrij mulle zand en je bent niet zeker wat te doen, lopen of toch proberen fietsen. Ik stond zowat op de 5de rij, dus dat zou hachelijk worden in het midden van het pak.

Ondertussen was het nog niet zo lang geleden vloed geweest. De harde zandstroken waren ver te zoeken en meestal bedekt door massa's schelpen. Door helemaal buitenom te gaan kom ik nog vrij goed weg in de start maar het is stoempen en vechten om een goed lopend stuk strand te vinden, er vallen al snel gaten en ik zie een heel grote groep van zeker 100 man wegrijden. Ik zit vooraan die 2de grote groep , maar bij de eerste strandafgang komt iedereen uit mijn wiel gevlogen. Ik heb het zwaar, door mijn rustige duurtrainingen, ook in het lopen, heb ik het heel zwaar met intensieve inspanningen en dat is net wat zo'n strandafgang is. Ik mis die punch van de mannen rond mij.

Toch heb ik constant geluk. Ik verzeil bij mijn eeuwige concurrent in de duathlons Dirk Beulens die de combi met de halve marathon op zondag doet. Die beschikt over een paar super benen en houd er een stevig tempo op na. We worden ook af en toe eens bijgehaald door een topper die pech had, want er waren heel veel lekke banden. Ook de eerste dame zat bij ons en af en toe had die ook een goede gangmaker.

Zo kon ik de ganse wedstrijd mooi blijven opschuiven en eindig zo toch nog mooi 43ste en hebben we weer een deugddoende training achter de rug in deze ijzige kou.
Ik zou niet deelnemen aan de combi, wat ik op zich een mooie formule vind en zeker ten volle steun. Maar als de organisatoren van die trailrun (Sport-Events), al 25€ vragen om deel te nemen en ipv korting te geven aan de combi deelnemers, maar het dan nog nodig vinden om 5€ extra te vragen aan de combi deelnemers houdt het bij mij op. Het kwam er in het kort dus op neer dat ik bij mijn 20€ voor de beachrace, nog eens 30€ extra moest betalen om die halve marathon te lopen.