Egeltrail Voeren 21km

03 April 2016

De egeltrail in Voeren kon ik op deze zondagvoormiddag niet links laten liggen. Die was vlakbij onze kampplaats. Ideaal de dag na een koers, maar de afstand zou wel een probleem worden. Na de breuk van mijn middenvoetsbeentje, ben ik pas 2 weken terug aan het lopen.

Ik start helemaal achterin met Pascale en Yannis. Zo zouden we ons niet opblazen. Pascale en Yannis zouden de 5km lopen. Helaas zaten er super veel recreanten tussen de meer dan 700 deelnemers en kunnen we de eerste kilometer amper lopen. Vooral jammer voor Yannis, want die kwam ondanks het oponthoud toch nog 11de over de meet. Pascale werd 48ste op 85.

Ikzelf probeerde vooral te genieten van het supermooie parcour door de Voerstreek die belicht werd door een stralende zon. Tegen km 17 was echt niks meer soepel aan mijn loopstijl, maar gelukkig zaten we dan aan De Planck en zat het voornaamste klimwerk er op. Ik bol na exact 2u voor 21,6km als 51ste op 302 over de meet. We hebben er allemaal van genoten en dit smaakte voor iedereen naar meer. Maar eerst de beentjes een beetje laten herstellen.