Hagelandse chrono Langdorp

05 June 2016

Na alweer een week pijn verbijten, kwam ik pas vanaf vrijdag weer aan trainen toe. Vanwege de beperkte conditie en omdat ik nog geen zin had om in regen te koersen, besloot ik met mijn team eens mee te gaan doen aan de Hagelandse chrono in Langdorp. Een gechronometreerde MTB rit van 80km door het Hageland, waar ik veel lof over hoorde.

Vanwege de overvloedige regen en overstromingen, liet ik mezelf overhalen om met de Beach Fury, mijn strandfiets, te rijden. Ik verwachtte er immers geen echt Ardennenparcour, dus ik waagde het erop. Helaas zou dit de verkeerde keuze blijken te zijn.

De eerste 20km stoomt de Team Bikesensation trein over een oneindige aaneenschakeling van singletracks die we gewoon zijn in de Kempen. Maar toen brak een technischere strook aan. Eerst een pittige beklimming, waar ik met mijn grote versnellingen niet op geraak. Ik geraak te voet ook niet snel vooruit, want ik heb nog steeds heel weinig kracht in mijn linkerarm. Zo verlies ik de voeling met mijn ploeg. Dat gebrek aan kracht zou mij ook nog veel parten spelen bij het vele klimmen en danseuse. Vervelend!

Daarna hebben we de ene moeilijke strook na de andere. Daarbij komt dat ik wat heb zitten experimenteren met mechanische schijfremmen en dat ik mijn achterrem, nu blijkt, verkeerd heb afgesteld. Door het vele water zat ik al snel zonder achterrem. Op de technische stroken betekende dit dat ik enkel voorrem had en dat in combinatie met de vaste vork zorgde ervoor dat ik telkens direct omsloeg. Na 3 valpartijen, waarbij ik mezelf verwenste en toch ook wel weer wat averij opliep, was voor mij de tijd gekomen om geen risico meer te nemen en bij de minste hindernis stapte ik dan ook af. Het was wel genieten van een hele mooie tocht, die ik zeker nog eens zal doen. Na een dikke 4u kwam ik binnen met een verre 165ste tijd.