Jogging 8,6km La Bruyere (Herve)

13 April 2018

Na wat te bekomen van de combi in Grand-Halleux is het nu tijd om de laatste lijn door te trekken naar de LCMT. Tot Grand-Halleux had ik het trainingsaccent altijd op het uitbreiden van mijn loopkilometers gelegd, nu de laatste 4 weken moet dat accent nu vooral op het fietsen komen. Daarom heb ik 2 ministages aan mijn caravan ingepland. Eentje het voorbije weekend en er komt nog eentje binnen 2 weken tijdens het lang weekend van 1 mei.

Het weer zat dit weekend alleszins al mee. Vrijdag startte ik met een rritje van 120km op het parcour van de Amstel Gold Race. Het was al gezellig druk, maar hoewel ik wat moeite had met de eerste klimmeters van dit jaar op de koersfiets, genoot ik echt van de omgeving. De lente is in het land en de wereld is echt op zijn mooist. Het flitste vaak door mijn hoofd dat ik mijn caravan met uitvalsbasis op camping du Vieux Moulin in Sippenaeken voor geen geld zou willen inruilen met een stage in een of ander ver zuiders land.

Vrijdagavond trokken we dan met gans het gezin naar een jogging van Challenge l' Avenir in La Bruyere Herve. Dit zijn een hele reeks van laagdrempelige joggings met een hele leuke sfeer en ambiance, waar we graag naar afzakken. De afstand is meestal een beetje kort, maar ze hebben meestal leuke kinderwedstrijdjes.

Nadat Emma na een spannende spurt haar reeks gewonnen had, was het de beurt aan Yannis en ikzelf om van start te gaan voor 8,6km tussen het 460 koppige peloton.
Gelukkig had ik me voorgenomen om niet te snel te starten, want ik wou dit weekend vooral geen last hebben van loopbenen tijdens de fietstrainingen. Morgen stond immers een rit van 5u geprogrammeerd. Ik had me wat terughoudend in het pak opgesteld met Yannis, waardoor ik in de eerste kilometer bergaf verplicht was wat trager te lopen. Dat was een geluk, want daarna volgde een opeenvolging van de ene muur na de andere. Kilometertijden die schommelen tussen 3m27 en 4m45. Op de steilste stukken heb ik het lastig maar vanaf dat het iedere keer een beetje minder steil ging schrok ik van de snelheid die ik uit de beentjes schudde.

Dan was ik ook heel blij dat ik na 36min06 als 60ste en 17de vet1 met 14,3km/u en 153hm kon afkloppen. Dit is echt een opsteker, want wat het lopen betreft blijf ik toch dikwijls met vraagtekens in mijn hoofd zitten. Het blijft een zware opdracht. ook Yannis deed het met 40min34 heel voortreffelijk.

Op zaterdag werd het nog beter. De zon brak helemaal door. Ik was niks gewaar van de loopwedstrijd en reed warempel beter dan vrijdag. Het was genieten van een pracht parcour van een cyclo tussen Rotheux en Val-Dieu. Zondag viel dan in de morgen wat in het water, maar de beentjes hadden ondertussen ook hun dikte en heb ik me beperkt tot 1u30 MTB met Yannis, die daarmee dan ook ineens content was.

In afwachting van mijn volgend weekend aan de caravan probeer ik nu enkele koersen in te lassen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114