Koers 1.12 Beernem

10 August 2016

Tijdens de kermiskoers in ons eigen Beernem stonden we met Team Bikesensation voor het eerst met 3 renners aan de start van een elite zonder contract wedstrijd. Voor Chris Scherrens was het vooral uitkijken hoe hij de overstap van de nevenbonden zou verwerken en Korneel Lagae was het vooral uitkijken hoe de IM in Maastricht verteerd was. Ikzelf had mezelf vooral voorgenomen om hen te helpen de finish te halen en indien mogelijk onze kleuren te showen in Beernem.

Met slechts 2 bochten is Beernem gekend als een snelle wedstrijd, die meestal eindigt op een massaspurt. Met een gemiddelde van 46km/u in een peloton van 156 renners is het moeilijk om iets opvallends te ondernemen. Niemand van de ploeg kwam echt in de problemen en af en toe konden we ons moeien in de debatten. Te veel overmoed en aanvalslust moest Korneel bijna bekopen in de laatste ronden toen alles op een lint werd getrokken en de snelheid de hoogte werd ingejaagd om het tot een massaspurt te laten aankomen. Maar onze IronMan liet op karakter zien dat ijzer nog zo rapt niet plooit.

Achteraf kon iedereen tevreden terugblikken. Om valpartijen te vermijden moeide niemand zich echt met de spurt. Chris werd 55ste, ikzelf 110de en Korneel werd 135ste. 136 renners zouden finishen.

Ikzelf heb mij vooral geamuseerd. Het was leuk om eens 2 ploegmaten te hebben en af en toe eens iets samen op poten te kunnen zetten. Ik hoop dat dit voor herhaling vatbaar is.

Dank aan Charlotte Jacques voor de foto.