Koers 1.12 Beitem

09 July 2013

Solo naar een troostprijs.

43 renners meldden zich gisteren op deze hoogzomerdag voor de Godelieveprijs in Beitem.
Net als s' morgens op de zwemtraining, waar ik eindelijk weer eens het goede gevoel te pakken had, kon ik ook in de namiddag al snel over goede benen beschikken.

Ik stond direct op scherp, misschien een beetje te scherp. In het kleine peloton regent het al snel aanvallen, waaraan ik duchtig mee doe. Na 1 ronde en een 3 tal ontsnappingspogingen, was het aan mijn ploegmaat Jurgen om mee te glippen in een groep van 4.

Een aantal ronden bleven ze slechts op een wip voorsprong zitten en was de verleiding heel groot om de brug te slaan. Helaas glipte ik enkele keren mee in iets wat strandde, maar als klap op de vuurpijl, mis ik bij het weer inlopen, wanneer ik een beetje op mijn adem had getrapt nog een ontsnapping van een 13-tal man.

Heel frustrerend, dan zit je eens met de goede benen. Het peloton begon goed rond te draaien en die 2de groep bleef lang binnen bereik. Maar toen de vermoeidheid begon toe te slaan, splitste het peloton al eens in 2. Op 3 ronden van het einde rijd ik een beetje onbedoeld weg van dat peloton en begin aan een heel zware solo. Even leek het erop dat ik op mijn eentje warempel het gat zou dichten.

Maar in de 2de soloronde begon het tempo serieus wat te stokken en was mijn enige doel nog mijn 17de plaats veilig stellen. En ik was wat blij dat ik 1 ronde voor het einde afgevlagd werd.

Conclusie vandaag: Heel onnozel gereden, maar mijn conditie is stilaan weer in de buurt van mijn betere dagen. Ik stond vandaag af en toe weer eens versteld van mijn kunnen. Wat een verschil met de koers in Handzame, toch nog maar 6 weken geleden, waar het een constant gevecht was om overal mijn karretje te kunnen aanhangen.

Donderdag staat de koers in Menen op het programma.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114