Koers 1.12 Deinze

24 July 2019

De goesting om te koersen is groot. Zeker met ons verlof die voor de deur staat, wil ik nog wel wat wedstrijdjes rijden.

Toch waren de omstandigheden gisteren extreem. Er was het hittealarm en wie mij kent weet dat ik met de hitte geen dikke vrienden ben. Maar toen ik in het nieuws hoorde dat het in Grote Brogel de warmste dag ooit was kon ik toch niet meer aan de uitdaging weerstaan, ondanks de tegenkantingen thuis. De koersmicrobe kriebelt te hard.

Gewapend met mijn ganse support crew die me in totaal 8 drinkbussen zouden overhandigen, ging ik samen met 93 concurrenten van start.
Deinze is traditioneel een omloop die me goed ligt en waar ik graag rijd. Ik kan me vrij gemakkelijk continu voorin houden en kan zelfs af en toe meedraaien voorin.

Toen ze plots afroepen dat het maar 7 ronden meer was, wat betekende dat de koers ingekort was naar 80km voelde ik zelfs een lichte vorm van paniek opkomen. Terstond ging ik vol meedraaien voorin voor zo ver ik kon. Ik wou toch eens goed mijn kas leeg rijden. Toch zat je met deze hitte snel over je limieten. Enkele ronden later waren het plots dan ineens weer nog 10 ronden. Wat is nu erger voor de volksgezondheid, dan een wedstrijd niet inkorten? Natuurlijk, eerst inkorten en daarna toch de volle wedstrijd voorschotelen.

Alles draaide uit op een massasprint kort na 7 koplopers. Ik moeide me niet en werd als 1 van de laatste 70ste op 94. Ik kon met een goed gevoel huiswaarts keren. Een dikke merci aan Pascale, Emma en Yannis voor het aanreiken van de drinkbussen.

Dank aan Martine Verfaillie voor de foto.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114