koers 1.12 Drongen

30 May 2013

Gisteren trok ik naar Drongen voor een avondkoers. Het is stilaan een traditie, ik kom hier zowat iedere keer. Er zijn altijd een mooi parcour, veel renners, veel premies en veel ambiance. 95 renners dit jaar aan de start en 4 ploegmaten.

Het eerste halfuur rijd ik heel goed. Ik probeer ook bij de passages 1 van de 4 premies tevergeefs mee te pikken. Maar al snel is duidelijk dat ik nog verre van de oude ben. In de kleine ontsnappingen die ik meemaakte wordt ik al snel met mijn gebrek aan kracht geconfronteerd en na een half uur voel ik ook al dat het beste er van af is. De conditie is wel behoorlijk en ik kan mij in het pak wel weer herzetten met het besef dat ik nog niet goed genoeg ben om mee te strijden voor de mooie prijzen.

Na een snelle koers van 45km/u mogen we spurten voor de 7de plaats. Ik kies het verkeerde wiel waardoor ik in de laatste km helemaal ingesloten raak en niet meer meedoe in de spurt. Het was door de alweer gladde wegen toch een behoorlijk zware koers en ik kan dus alweer terugblikken op een geslaagde training.

Dit weekend probeer ik eens een tweeluik met op zaterdag Zwevezele en zondag Gits