Koers 1.12 Gullegem

19 August 2017

Ik had de koers in Moorslede goed verwerkt gisterenavond. Vanmorgen in het zwembad had ik al een goede dag, dus ik hoopte dat ik dat in de namiddag kon doortrekken.

61 renners aan de start in Gullegem voor een vlakke stadsomloop. Er stond een heel strakke wind die er in de centrumstraten soms serieus huis hield. 8 man rijdt weg en iedereen lijkt te laten begaan muv onze Albanese kampioen Ylber Sefa. Die begint daar een paar ronden helemaal alleen op kop te rijden en trekt het ganse peloton op een lint. Wat een niveau heeft die kerel, maar de vraag is ook wat doet die eigenlijk bij ons. Hij is Albanees kampioen en werd 26ste op het EK voor profs. Terwijl bij ons geen continentale renners meer mogen meedoen, mag die wel bij ons komen rijden?

Gelijk hoe, op zijn eentje lijkt hij het ganse peloton te kunnen terugbrengen tot hij plotseling onbegrijpelijk een afslag mist. Vanaf dan waren de vogels definitief gaan vliegen. Maar de koers zou niet stilvallen. Ik kan meeglippen in een ontsnapping die later nog zou aandikken tot een 30-tal man. Vanaf dan wordt er goed rondgedraaid en is van de rest van het peloton geen spoor meer. Maar bij ons wordt het ook een echte uitputtingsslag. Met die strakke trekwinden die door de centrumstraten waait mogen geen gaten vallen. Af en toe gaan er een aantal van tussen en gaan we de laatste 3 ronden finale in met nog 18 renners voor plaats 9. In die finale ga ik er helemaal onderdoor en ben blij dat ik toch nog als voorlaatste kan uitrijden. Ik werd 26ste op 61.

Dank aan Pomer voor de foto!