Koers 1.12 Heule

08 September 2013

Gisteren trok ik voor de 5de keer deze week naar de koers. Nu was het in Heule in het kader van de jaarlijkse Tinnekesfeesten. Ik ga er graag, een mooie omloop, veel volk en bekende gezichten.

Zoals het een gewoonte begint te worden de laatste tijd, was er alweer 15 man weg van in de start, van waaruit de later nrs 1 en 2 zouden komen. Gelukkig werd al de rest ingelopen in wat een supersnelle wedstrijd was (48km/u).

Ik had een goede dag en ging in veel ontsnappingen mee en behoorde uiteindelijk ook tot de goede ontsnapping toen we met 9 man op zoek gingen naar de 5 leiders. Nooit draaide het echt vlot rond, maar ik spaarde me niet. We zouden nog 3 gelosten voorin inhalen, maar nog een ander 7 tal zou bij ons in de laatste ronde kunnen aansluiten. 4 man kan bij ons nog nipt voorblijven. In een verbrokkelde spurt met een 15-tal, wordt ik 3de en 9de in de uitslag. Uiteindelijk na 4 top 20 plaatsen deze week, toch nog kunnen afsluiten met een top 10.

Ik ben heel tevreden. De conditie is goed, net als de recuperatie. 1 dag niet koersen volstaat telkens om weer fris aan de start te staan. Deze week wordt het iets minder. Een werktrip naar Duitsland zal me een paar daagjes verplichte rust geven. Hopelijk zijn de batterijen dan weer volle bak opgeladen om de laatse maand af te werken.