Koers 1.12 Heule

07 May 2017

Ik ga altijd graag rijden in Heule. Een mooie omloop waar ik altijd goed rijd. Ideaal na een communiefeest, waarvan ik vandaag met een kleine indigestie toch nog wat gevolgen draag.
De lange duurtraining van 212km van vrijdag lijkt ook al uit de benen.

Ik neem me voor om niet meer tevreden te zijn met gewoon mee rijden. Ik wil weer mee koersen.

De eerste ronden probeer ik zo veel mogelijk mee te springen. Ja, mijn vorige demarrage moet al van vorig seizoen geleden zijn.
Maar als er 15 man wegrijdt ben ik er helaas niet bij. Vanaf dan is het weer wat vreemd koersen. Aan de ene kant heb je er die proberen dat gat terug te dichten, aan de andere kant gasten die toch bij het minste stilvallen toch nog willen wegrijden. Altijd vervelend en zo moet ik weer 15 man laten gaan. Uiteindelijk zou ik ook nog met een groep wegrijden, maar we kunnen die 2 groepen niet meer bijhalen, maar wel nog enkele ronden volle bak ronddraaien. Er vliegen er nog een paar overboord en ik kan me nog eens helemaal leeg rijden. Uiteindelijk zijn we nog met een 6-tal voor plaats 31 en ik wordt 37ste op 62, vooral blij dat ik mij weer een beetje renner voel. Want de combi van die lange duurlopen met het opbouwen naar die lange fietsproeven die me te wachten staan in de LCMT en in mijn volledige triathlon in Engeland is niet zo simpel om dan nog een beetje explosiviteit over te hebben in de koers.

Dank aan Pomer voor de foto!