Koers 1.12 Heule

06 May 2018

Gisteren trok ik toch nog eens naar Heule, om nog eens uit de slaperige tapermodus te komen. Een koers die ik altijd graag rijd, maar dit jaar kozen ze voor een ander parcour. Wat altijd een vlakke omloop was kreeg nu de klim naar de watertoren in Gullegem erbij. Op zich bleef het wel een pracht omloop op mooie wegen.

80 renners aan de start en het was snikheet. Door de rust de voorbije dagen schoot de hartslag direct immens de hoogte in. Ik beleefde niet direct mijn leukste momenten, daar in Heule. De luchtpijp leek te branden. Toch probeerde ik in de mate van het mogelijke mee te koersen, maar na anderhalf uur waren ook mijn voeten al aan het overhitten en geraakte de fut er helemaal uit. Hoewel ik nooit in de problemen kwam bleek toch al gauw zonder dat ik er besef van had al 50 man gaan vliegen en zat ik eigenlijk bij de gelosten. Koersinzicht, het zal nooit mijn sterkste punt zijn.

Toch een beetje ontgoocheld moest ik 1 ronde voor het einde stoppen met mijn pelotonnetje en kreeg ik een DNF achter mijn naam. Ik ben de hitte al weer moe en toch blij dat ze voor komend weekend geen zo'n warm weer uitgeven.

Dank aan Fotografie Lies Carbonez voor de foto.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114