Koers 1.12 Hooglede

11 April 2015

Afzien gelijk de beesten

Koersen in Hooglede is altijd super lastig. Het was pas op het laatste moment dat ik me liet overpraten om daar toch te rijden. De omloop leek net dat ietsje minder lastig dan normaal. Helaas stonden 142 renners aan de start van deze heel bochtige omloop en gingen de hemelsluizen direct open. Er stond ook een heel krachtige wind. Ik was als laatste van het peloton vertrokken en ik mocht al snel niks anders doen dan gaten dichten van geloste renners.
Na 3 van de 16 ronden zat ik al stikkapot. Ik moet voor de rest van de koers echt aan de rekker hangen. Het is een constant gevecht om te overleven, terwijl het peloton constant uitdunt.

Uiteindelijk zouden 23 renners wegrijden en zouden wij met het kleine resterende peloton koersen voor de 24ste plaats. Ik heb geen greintje energie meer en bol als laatste over de meet als 51ste. Maar toch voelde ik mij ook een beetje winnaar. Onvoorstelbaar dat een mens zo lang kan blijven sterven. "What doesn't kill you makes you stronger", zegt het spreekwoord, wel ik denk dat ik binnenkort superman capaciteiten zal krijgen dan :-)