Koers 1.12 Houthulst

19 September 2013

Gevraagd: vechtlust.

Donderdag beleefde ik niet mijn beste dag in Houthulst. En laat nu net Houthulst een koers zijn, waar je beter niet met een offday aan de start komt. Wind, waaiers, op de kant, kortom alle ingrediënten voor een echte Vlaamse koers.

Na Gullegem had ik van de 2 opeenvolgende, veeleisende koersen weinig kunnen recupereren. Dinsdagnacht had ik gewoon van 0u30 tot 4u 's morgens ondanks de vermoeidheid, geen beetje slaap kunnen vatten. woensdag brak dan een sluimerende keelpijn goed door, waardoor ik niet kon slapen van de slijmen.

Ik had het dus in Houthulst heel zwaar. Toch was ik mee in een eerste ontsnapping, met de renners die uiteindelijk de wedstrijd zouden kleuren. Helaas, bij een halve samensmelting met het peloton, waarbij ik echt de nek af was, gingen er toch direct weer 6 van die kopgroep vandoor, die we niet meer zouden terug zien.

Bij mezelf duurde het een halve koers vooraleer ik weer op mijn plooi was. Want van achteraan recupereren was geen sprake. Door de waaiervormingen en het op de kant rijden stond de deur wagenwijd open. Na 2u wedstrijd kon ik eindelijk weer wat meedoen, maar toen ik mij 1 keer helemaal tot achterin laat afzakken, moet ik een beetje lullig lossen omdat mijn voorganger het gat moet laten.

Ik was toch een beetje gefrustreerd, maar met goede benen had ik toch direct de aansluiting moeten maken. Ik vrees dat ik er momenteel een beetje mentaal én fysiek door zit. Ik miste donderdag zeker vechtlust. Ik twijfel nog om rust te nemen tot volgende week woensdag en dan eventueel nog een mooie 2,5 weken te hebben tot het einde van het seizoen of om toch tot het bot door te gaan en te zien waar we uitkomen. Die eerste keuze is me al vaak goed bevallen, maar de 2de keuze is ook overweegbaar, want er zijn in die 2 laatste weken toch serieus wat koersen weggevallen.