Koers 1.12 Houthulst

19 September 2019

Door een euvel met de fiets, zou ik eigenlijk niet meer koersen dit jaar. Maar het is lastig om een ganse winter af te wachten om te weten of dat euvel echt de oorzaak is van mijn barslecht presteren op de weg. In Houthulst was 10€ weggelegd voor iedereen die de koers uitreed, dat leek me wel een mooie uitdaging. Met een set oude wielen is mijn probleem met de fiets opgelost, maar die zijn niet echt koerswaardig en zijn met de smalle bandbreedte toch ook serieus aanpassen. We waren dus heel benieuwd wat dit allemaal ging geven.

Houthulst is geen makkelijke koers. Wind en toch iedere ronde 2 keer bergop. 54 deelnemers melden zich aan de start. Ondanks de zware looptrainingen de voorbije dagen, voel ik mij direct stukken beter dan in bv mijn laatste koersen te Zonnebeke en Hulste, die een absoluut dieptepunt waren. Niet alles moeten geven om maar te kunnen aanpikken of een wiel te houden. Neen ik kon zelfs af en toe opschuiven en zelfs een keertje aanvallen.

Toch koers ik met een gebrek aan zelfvertrouwen heel defensief. Daardoor merk ik al snel dat ik in een 3de waaier verzeild ben geraakt met een 10-tal man. Maar gelukkig kunnen we daar nog meer dan een uur goed ronddraaien. Voor het eerst sinds lang kan ik goed mee doen en ik amuseer me weer. Ik geniet er echt van. Met 7 zouden we uiteindelijk nog overblijven voor plaats 36 en ik spurt me nog 38ste. Dit zegt niet zo veel maar mijn gevoel heeft mij toch een serieuze mentale opkicker gegeven. Het geloof is er nu zeker dat ik met een nieuwe fiets volgend jaar opnieuw de oude kan zijn.