Koers 1.12 Kerniel

20 July 2014

Om de vakantieweek af te sluiten pikte ik nog een kermiskoers mee in Kerniel nabij Borgloon. Mijn pa had me al gewaarschuwd dat er daar in de Limburgse kranten melding werd gemaakt dat er een heel sterk deelnemersveld zou zijn op een heel selectieve omloop. Het was de enige koers in België en deze wedstrijd telde mee voor een euregio klassement.

Tijdens de verkenning waren veel renners geschrokken van de zwaarte van de omloop. Het was heel simpel, een grote steenweg bergaf en dan terug op een kleine binnenweg 2km aan een stuk klimmen, niet al te steil, maar toch serieus lastig. 118 renners stonden aan de start en het was een constant gevecht om voor in te zitten aan de voet van de klim die na een korte bocht lag. Het was heel vervelend dat die strijd telkens opnieuw begon omdat de afdaling op de steenweg te lang was.

Het was heel merkbaar dat het niveau stukken hoger lag dan in de voorbije 1.12C koersen. Het waren renners van de continentale ploegen die de forcings voerden op de lange helling. Toch ben ik nipt mee in de voornaamste ontsnapping met 30 man, die uiteindelijk weer werd ingelopen. Met een 60 tal man zouden we spurten. De aankomst was een klim van 1,5km op een bredere weg rechtdoor, die we enkel de laatste ronde opreden. Ik wist wel dat het een heel lastige aankomst zou worden en dat velen zouden stilvallen. Ik wacht heel lang alvorens mij op gang te trekken en wat ik dacht gebeurde. Na een heel zware koers parkeerden de meesten bijna direct. Zo kon ik toch nog mijn prijsje meepikken met een 23ste plaats.

Deze koers was vooral een heel goede training. 20 intervals van een goede 2km met een bijna perfecte recup telkens erna. Hopelijk rijd ik nu enkele deftige uitslagen in eigen regio de komende 2 weken.