Koers 1.12 Kortemark

29 August 2017

Gisteren trok ik zonder veel ambitie naar Kortemark. Het was voor de eerste keer dat ik daar ging rijden, want normaal reed ik altijd in Ooigem op die dag, maar helaas stond deze koers dit jaar niet meer op de kalender. Het was heet en toch een flink pak renners aan de start (66).

Het was heet en de benen voelden na de triathlon van zondag als lood aan. Maar het was waarschijnlijk de enige koers waar ik zou kunnen starten deze week, dus ik wou deze absoluut rijden en vooral zo veel mogelijk wedstrijdkilometers opdoen.

Na een moordend 1ste wedstrijduur ging het tempo gelukkig wat naar beneden, maar na 2/3 koers spatte de koers dan definitief uiteen. Het was niet zo spectaculair, het waren gewoon de renners die KO waren door de hitte en diegene die daar precies iets minder van gewaar waren, die zich afscheidden. Ik geraak in een schijfje verzeild van plaats 30 naar 44. Gelukkig kunnen we daar uiteindelijk een beetje overeenkomen en zo mooi rond draaien en de volledige koers uitrijden, zonder dat ik mij echt moet kapot rijden in die hitte. Missie geslaagd dus. Ik denk dat ik weer een mooie 3-daagse kan afsluiten.

Volgende zaterdag start ik in de beach XL te Oostende. 's Morgens 14km strand en duinen loop en 's namiddags een beachrace met een combiklassement. Ik vrees dat ik daarvoor vrijdagavond misschien best 1 van mijn favoriete koersen in Beveren - Leie gaat moeten laten schieten. Ik zie nog wel.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.