Koers 1.12 Nieuwerkerken

15 July 2013

Gezellige Limburgse vakantiesfeer opsnuiven.

Vorige week had ik een week verlof aan de camping en ik heb maandag dan ook nog eens van de gelegenheid gebruik gemaakt om een koers mee te pikken in Nieuwerkerken tussen St. Truiden en Hasselt.

Het was, naar Limburgse gewoonte, weer een gezellige avondkoers op een heel makkelijk parcour. Ideaal, want de zomerzon liet zich serieus voelen. Het parcour was zowat voor de helft een afdaling en een beklimming, maar eerder vals plat op brede wegen, zonder wind noch bochten.

Blijkbaar begrijp ik die Limburgse manier van koersen niet, want ondanks dat ik mij zeker bij de beste coureurs in koers voelde, slaagde ik er niet in om prijs te rijden. Ik was heel ontgoocheld en een beetje gefrustreerd 36ste op 85 en bij de laatste die uitreden.

Voor de rest hadden we verder een leuke week, waar de zon constant van de partij was. Door enkele daguitstappen ben ik enkele dagen niet aan trainen toegekomen, maar heb toch een gepast programma kunnen afwerken. De vorm is goed, ik rijd naar mijn gevoel heel makkelijk de hellingen op en dan is het verleidelijk te veel te gaan trainen.

Ik kijk er nu zeker naar uit om het behoorlijk drukke programma van de komende 2 weken af te werken. 3 keer koersen in Deinze en 2 keer in Izegem.