koers 1.12 Oostrozebeke

23 June 2013

Het gevecht tegen de wind blijft maar duren.

Gisteren stond Oostrozebeke op het programma. Doordat ik zaterdag in Ingelmunster al na 52km uit koers werd genomen, had ik eigenlijk de ideale prikkel gehad om nu goed te zijn. 's Morgens had ik nog een beetje losgereden op de rollen en van in de start had ik de goede benen te pakken.

De omstandigheden waren weer heel zwaar door de wind, maar nu bleef het toch droog. Alweer 73 renners, waarvan weer veel sterke renners. Het was dus kwestie om van in de start bij de pinken te zijn. Ik had me voorgenomen om me in de eerste ronden niet te sparen, maar ik voelde me zo goed, dat ik misschien wel iets te onstuimig was. 6 man gingen snel gaan vliegen, die we nooit meer zouden terug zien. Deze boot had ik dus gemist, maar toen ik mij een beetje wou laten afzakken, zodat ik geen 2de maal een groepje zou moeten laten rijden, bleek dat de helft van het peloton er al af lag. De wind heeft achterin blijkbaar zijn werk gedaan.

In het peloton wordt constant hard doorgereden, waardoor het vanzelf uitdunde. Uiteindelijk zouden 24 renners de koers uitrijden. Het verbrokkelt verder en ik kan heel tevreden ook nog met 2 wegrijden in de laatste ronde en zo nog 16de worden.

Ik wist dat het er stilaan zat aan te komen, maar deze deed toch deugd voor de moraal. Hopelijk kan ik vanaf nu regelmatig eens bevestigen of nog een trapje hoger geraken.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114