Koers 1.12 Open Kotem - Maasmechelen

12 August 2013

Shoppen en vlammen aan de Maas

De maandagavond na Plombiere had ik net als vorig jaar de koers in Maasmechelen - Kotem geprogrammeerd. Een heel makkelijke snelheidskoers, ideaal om shoppen in het Maasmechelen Village te combineren met het opdoen van wat snelheid na de Ardennentrainingen.

Ook hier weer slechts 66 deelnemers, waar er vorig jaar zeker 100 waren. Die manier van koersen in Limburg begrijp ik nog steeds niet. Net zoals in Nieuwerkerken leek het precies alsof ik de enige was die wilde koersen. 101 ontsnappingen deed ik op de suppervlakke omloop, daar onder de snelwegbrug over de Maas naar Nederland. En telkens werd het weer samengebracht met het ganse peloton. In West-Vlaanderen bestaat dit toch volgens mij niet.

Na 2u was ik toch wel behoorlijk gefrustreerd en moegestreden en dan reden de goede toch wel weer weg zeker. Het is vervelend als je de mannen niet kent die je moet volgen, dan zou ik me misschien ook een beetje meer koest kunnen houden.

Met een peloton, waarvan de helft nog geen druppel zweet gelaten heeft stevenen we af op een massaspurt voor de 11de plaats. Gelukkig kan ik me ultiem nog goed plaatsen en toch nog 20ste worden. Met nog een premietje op zak van mijn vele ontsnappingen, toch niet weer een compleet vruchteloze dag. De vorm waarover ik vandaag kon beschikken heb ik toch nog niet veel meegemaakt.