Koers 1.12 Ploegsteert

04 September 2013

Koers zoals koers hoort te zijn.

Vandaag was het weer koers, zoals koers hoort te zijn in Ploegsteert. Een mooi deelnemersveld van 59 renners meldden zich in het zonovergoten Ploegsteert aan de start. Een mooie grote omloop van 10km, een heuse bergprijs op de Rozenberg en dikke premies aan de meet voor de 1ste en de 2de.

Van in de start brak het peloton al in 2. Gelukkig kon ik weer met Bram Deprez de brug maken. Tegen dat de 2 pelotons samensmolten was er al wat volk over boord. Vanaf dan was ik wat meer alert. De beentjes draaiden ook al wat soepelder, want het drukke programma begint toch serieus te wegen.

Vrij snel rijden 6 man weg en verzeil ik in een 2de groep van 12. Vrij snel is geen peloton meer te bespeuren. Uiteindelijk vormen we terug een kopgroep van 18, maar de Rozenberg(je) maakt al snel terug brokken. Nu 7 man weg en ik wordt met mijn groep al snel opgepeuzeld door nog 6 achtervolgers. Ondertussen is de koers al 2u bezig en word ik plots heel erg bevangen door de hitte. Ik kan niets meer doen, ook als de 2de groep compleet uiteen valt. Met de laatste 6 ga ik naar de meet en spurt me 19de.

Nu volgt een rustdagje zonder koers, vrijdag zijn we terug present op het criterium in Izegem.