Koers 1.12 Plombiere

08 August 2015

Tijdens mijn laatste vakantieweekend was het terug tijd voor mijn jaarlijkse marathon martelgang. De kermiskoers in mijn vakantiegemeente Plombiere is zeker en vast de zwaarste koers van het jaar. 17 ronden telkens naar de watertoren, goed voor bijna 1600hm op 105 km.

Ik wist dat het met de mindere conditie waarmee ik momenteel te kampen had, moeilijk zou worden. Door mijn val heb ik besloten nu een kleine break te houden, omdat mijn seizoen al van voor de winter bezig is. De vakantie heeft dus op conditioneel gebied ook zeker zijn sporen nagelaten.

Slechts 63 renners aan de start, dat betekent dat er niet veel rek op het peloton zal zitten. Al van de eerste ronde kom ik in de problemen, maar ik kom in een vast stramien. Ik rijd constant laatste en ben ook telkens boven 1 van de laatste die nog net kan aanklampen, terwijl de groep toch stilletjes aan uitdunt. Halfweg scheurt het peloton in 2, maar helaas schudden ze in dat 2 de peloton ook meteen alles uiteen. Ik lig er direct af.

Gelukkig kan ik in de 5 ronden die ik alleen afhaspel nog geloste renners inhalen en achterlaten, waardoor ik met een 38ste plaats nog nipt in de 40 prijsjes zit. Toch een beetje ontgoocheld omdat het de eerste keer is in waarschijnlijk een 10-tal deelnames dat ik de wedstrijd niet kon uitrijden.