Koers 1.12 Rekkem

07 October 2017

Vandaag sloot ik in Rekkem het seizoen in mineur af. Wat een domper.

Regen en wind in Rekkem op een toch mooie omloop met veel hoogtemeters. Helaas verzeil ik constant te ver achterin het peloton waar ze er constant afschoten. Ik wist dat ik moest opschuiven, maar het lukte me totaal niet. Het peloton scheurde constant en ik zat altijd achter de feiten aan te rijden, tot er uiteindelijk voor mij ook iemand een gaatje liet vallen en ik kon het zelf ook niet meer dichten. Ik was gewoon rotslecht.

Hoe onverwacht ik plotseling een heel goede periode kende in september, zo even onverwachts en onverklaarbaar lijkt het nu sedert Hooglede voor geen meter meer te gaan.

Dit lijkt me het signaal, nu ik toch ook niet kan lopen, om eens 10 dagen de fiets aan de haak te hangen, net zoals alle andere coureurs en eens een goede winter proberen te maken naar volgend seizoen toe. Want de winter die ik vorig jaar maakte is mij dit jaar toch niet goed bevallen. Ik zal zeker wel wat crossduathlons doen, want ik doe het doodgraag, maar ze zullen deze winter niet het hoofddoel worden, wat vorig jaar wel het geval was.