Koers 1.12 Rumbeke-Zilverberg

17 July 2017

Na 6 dagen rust na mijn volledig triathlon avontuur, vond ik het tijd om mij weer op gang te trekken. Ik wist niet wat het ging geven, want ik was de week na mijn triathlon ook een beetje ziekjes geweest. De koers op en rond de Zilverberg is nu ook geen koers om rustig mee te bollen achteraan, met iedere keer een vervelend kasseibultje die moest getemd worden. Ik wist dus niet dat ik er goed aan deed om daar te rijden, maar ik wil niet te lang stil liggen en het vele gedane trainingswerk deze zomer en tijdens het najaar laten renderen.

75 renners aan de start ik sta toevallig eens op de eerste rij. Heel handig vandaag en ik zal me op de vele kleine weggetjes constant vrij gemakkelijk daar kunnen houden. HEt is de eerste bochten weer wat wennen aan het optrekken en meespringen gaat ook nog moeilijk. Op dat gebied hebben die lange duurtrainingen mij lam gemaakt.

Maar zonder problemen hou ik mij heel makkelijk vooraan. De kracht in de benen zit echt goed. Uiteindelijk zouden er in schuiven 18 man wegrijden en zal ik als 39ste heel fris finishen. Na een voorjaar van achtertsjolen is dit alleszins een opsteker.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.